nieuws

‘Relinen geeft minder overlast’

infra Premium

‘Relinen geeft minder overlast’

Opzien tegen renovatie van de binnenriolering is onterecht. Carrel Rutte en André Oomen van leidingrenoveerder Proline uit Haarlem zeggen een manier van renoveren te hebben die weinig overlast veroorzaakt voor de bewoners.

Zij passen deze methode toe op de binnenriolering van gietijzeren leidingen van de uit 1969 stammende Anne Frank-flat in Waddinxveen. Deze flat heeft in totaal 36 standleidingen. Rutte renoveert die met twee ploegen van elk twee man. Op die manier kunnen zestien woningen in één week worden afgewerkt.

Relinen oftewel het bekleden van de binnenkant van de buizen geeft minder bouwkundige en installatietechnische overlast. Rutte brengt met deze methode een laagje polyester met glasvezel aan. Dit mengsel bestaat voor 30 procent uit glasvezel.

Reageer op dit artikel