nieuws

Ook baanwerker 
gebaat bij ERTMS

infra Premium

Ook baanwerker 
gebaat bij ERTMS

Ook baanwerkers zijn gebaat bij uitrol van het Europese treinmanagementsysteem ERTMS. Dat schrijft minister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer. Komend voorjaar wil zij als het even kan een voorkeursbeslissing nemen.

Mocht dat te snel zijn, dan neemt ze wel al een ‘richtinggevend besluit’.

Het voordeel voor spoorwerkers is dat met ERTMS sneller en simpeler tijdelijke snelheidsbeperkingen kunnen worden opgelegd. Dat leidt tot veiliger werkomstandigheden voor baanwerkers, aldus Schultz. Daarnaast vermindert het aantal roodseinpassages.

In haar brief geeft de minister aan dat invoering een complexe operatie is waarvoor meer kennis en verdere ontwikkeling nodig is. Tegelijkertijd wil ze gebruikmaken van de kennis die in landen waar het systeem al wordt ingevoerd, wordt opgedaan. Ze verwacht dat voor de volledige uitrol zo’n tien jaar nodig is.

Reageer op dit artikel