nieuws

Groningen investeert in aanleg fietsroutes

infra

Groningen investeert in aanleg fietsroutes

De provincie Groningen investeert ruim tien miljoen euro in de aanleg van fietsroutes tussen Groningen en Winsum en tussen Groningen en Ten Boer. De aanleg van de infrastructuur begint in 2016. Tussen Groningen en Ten Boer moet de Stadsweg worden verbreed. Het gaat om zogeheten fietsroutes plus, deze zijn breder en comfortabeler dan reguliere fietspaden.

In totaal krijgt de provincie vijf van zulke fietsroutes. De eerste daarvan, tussen Groningen en Zuidhorn, wordt binnenkort opgeleverd. Tussen Groningen en Bedum beginnen binnenkort de werkzaamheden voor een fietsroute. Hierna worden plannen in gang gezet voor de aanleg van een fietsverbinding tussen Groningen en Leek. Provinciale Staten moeten nog instemmen met de voorkeurstracés.

Reageer op dit artikel