nieuws

Twee stuwen in Nederrijn volstaan

infra

Twee stuwen in Nederrijn volstaan

Twee stuwen in de Nederrijn in plaats van drie volstaan om de waterafvoer over de Rijntakken te reguleren. De deuren van de stuwen kunnen volgens het afstudeeronderzoek van Henry Tuin bovendien in composiet worden uitgevoerd.

De jonge ingenieur ontving voor zijn onderzoek de Waterbouwprijs in de categorie academici op de Waterbouwdag. Tuin vloog zijn onderzoek aan met Systems Engineering en begon op hoog abstractieniveau te kijken naar de verdeling over de verschillende riviertakken van het Rijnwater dat jaarlijks bij Lobith het land binnenstroomt. Stap voor stap daalde hij af om via een gebiedsafbakening, de functies en de aspecten te komen tot de eisen voor de stuwen in de Nederrijn.

Tuin voerde zijn onderzoek uit bij Arcadis, waar hij inmiddels werkt als adviseur.

Reageer op dit artikel