nieuws

Schultz wil geen vertraging projecten

infra Premium

Schultz wil geen vertraging projecten

Minister Schultz (infrastructuur) ontkent dat ze hoopt op vertragingen van infrastructurele projecten. Zo reageert de minister op een insinuatie van D66 tijdens het debat over de begroting van Infrastructuur en Milieu.

Schultz heeft tal van projecten op stapel staan. Zoveel dat er sprake is van overprogrammering. “Maar daarmee hoop ik niet op vertragingen”, schrijft ze aan de Kamer. Ze rekent wel op vertraging van wegenbouwplannen ondanks procedures die in de afgelopen jaren zijn versoepeld. Onderbesteding wil ze hoe dan ook voorkomen. “Het instrument wordt ingezet, omdat de ervaring leert dat projecten autonoom vertragen.” Indien de overprogrammering onverwacht toch om keuzes vraagt, zal ze dat de Tweede Kamer laten weten.

Reageer op dit artikel