nieuws

Schultz: voorspellingen verkeersdruk kloppen wel

infra Premium

De verkeersprognoses die het Rijk hanteert kloppen wél. Dat zegt minister Schultz (Infrastructuur) in het MIRT-overleg in de Tweede Kamer.

Verschillende onderzoeksinstituten hebben kritiek geuit op de cijfers van de minister. “We baseren ons op de meest actuele groeicijfers”, verzekert minister Schultz de kamerleden naar aanleiding van een aantal recente rapporten.

Gerenommeerde onderzoeksbureaus spreken elkaar tegen in de voorspelling of er nu wel of niet in de nabije toekomst een filespook opdoemt. De groeiscenario’s die Schultz hanteert zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) te krap, waardoor files binnen afzienbare tijd zich opstapelen. Onderzoeksbureau CE Delft constateert daarentegen in opdracht van diverse natuur- en milieuorganisaties echter dat de verkeersbelasting veel te hoog geraamd wordt, waardoor investeringen onrendabel zijn.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel