nieuws

‘Paard van Troje’ leidt verkeer over rivier

infra Premium

‘Paard van Troje’ leidt verkeer over rivier

Met zijn ‘Paard van Troje’ bedacht ontwerper Rop Ranzijn naar eigen zeggen een klassieke ophaalbrug. Het is een oeververbinding in de vorm van een realistisch weergegeven paard.

Het paard wordt opgebouwd uit staalprofielen. Panelen van composiet geven de constructie de aanblik van een paard. De complete brug beslaat een lengte van 500 meter. Tussen de benen van het paard ligt een 15 meter breed brugdek met vier rijbanen.

In gesloten toestand is de constructie 69 meter hoog. Opgehaald steekt de brug 82 meter in de lucht. De aan- en afritten rusten op grote, aaneengeschakelde zwarte ‘tafels’ van staal en beton. De aandrijving zit in de nek van het paard. Een opdrachtgever voor de ruim 200 meter lange constructie heeft zich nog niet gemeld, meldt Ranzijn.

Lees morgen meer over het ‘Paard van Troje’ van Ranzijn

 

Illustratie: Yani.

Reageer op dit artikel