nieuws

Nieuwe dijknorm bespaart miljarden

infra

Nieuwe dijknorm bespaart miljarden

De nieuwe rekenmethode om Nederland optimaal tegen water te beschermen betekent een ommekeer in het denken van deltacommissaris Kuijken en is ook nog miljarden goedkoper.

Door te focussen op de gebieden Rotterdam, Almere en Betuwe kost de waterbescherming de komende jaren 3,7 miljard euro in plaats van 11,5 miljard euro. De besparing van 7,8 miljard euro past uitstekend in de krimpende infra-budgetten, waaraan ook de Deltabegroting niet ontsnapt.

Tijdens het vierde Deltacongres- aanstaande donderdag – krijgen de bedenkers van de methodiek de Frans Edelman Award uitgereikt. Deze prestigieuze Amerikaanse prijs is gewonnen door het team van het CPB, de Universiteit van Tilburg, TU Delft, Deltares, HKV Consultants en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reageer op dit artikel