nieuws

Dubbelgekromde bekistingen voor Verlengde Waalbrug

infra Premium

Dubbelgekromde bekistingen voor Verlengde Waalbrug

De betonnen pijlers, hamerstukken en dekken van de Verlengde Waalbrug in Nijmegen zullen ter plekke worden gestort. Verhoeven Timmerfabriek in Venray werkt aan de dubbelgekromde houten bekistingen, waarvan geen enkel deel recht is.

De combinatie iLent (Dura Vermeer Divisie Infra en Ploegam) voert de Verlengde Waalbrug uit, naar een ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten. Het project maakt deel uit van Ruimte voor de Waal, een landschappelijke ingreep waarbij de dijk aan de noordzijde van de rivier 350 meter opschuift en een nevengeul ontstaat. De Verlengde Waalbrug, in het verlengde van de nieuwe Nijmeegse stadsbrug De Oversteek, overspant straks die nevengeul. Omdat de pijlers, hamerstukken en brugdekken van de Verlengde Waalbrug vragen om grote, dubbelgekromde bekistingen, kwam iLent terecht bij Verhoeven Timmerfabriek.

Lees morgen meer over het vervaardigen van de bekistingen voor de Verlengde Waalbrug

Reageer op dit artikel