nieuws

Boormachine tunnel Sluiskil breekt door

infra Premium

Voor de tweede keer is tunnelb oormachine Boorbara doorgebroken door een dichtblok aan de westkant van het kanaal van Gent naar Terneuzen. De machine moet nog vijf ringen plaatsen. Die laatste ringen vergen veel meer tijd, omdat het grout dat om de segmenten wordt gespoten, moet uitharden voordat de machine zich verder naar voren kan […]

Voor de tweede keer is tunnelb oormachine Boorbara doorgebroken door een dichtblok aan de westkant van het kanaal van Gent naar Terneuzen. De machine moet nog vijf ringen plaatsen. Die laatste ringen vergen veel meer tijd, omdat het grout dat om de segmenten wordt gespoten, moet uitharden voordat de machine zich verder naar voren kan drukken. Er wordt een ander groutmengsel gebruikt met meer cement. Als laatste afdichting wordt een injectieprofiel geplaatst. Boorbara vertrok begin augustus voor haar tweede tunnelbuis en heeft in iets minder dan drie maanden het 1145 meter langetracé afgelegd.

Reageer op dit artikel