nieuws

‘Betonvlechters A4 onderbetaald’

infra

Tientallen betonvlechters die werken aan de A4 tussen Delft en Schiedam worden onderbetaald. Dat zegt vakbond FNV Bouw.

Augustus dit jaar kaartte de vakbond de vermeende misstanden aan in een brief aan de Duitse onderaannemer Rugovac en aannemerscombinatie A4all (Boskalis, Heijmans en Volker Wessels). Een maand later meldde het consortium dat Rugovac de arbeidscontracten heeft aangepast. De vakvereniging wil dat nu laten controleren door een extern bureau.

A4all laat in een reactie weten dat in “contracten is vastgelegd dat de onderaannemers zorgdragen voor het salaris, huisvesting, vervoer, gereedschap en kleding”. “Alle medewerkers werken volgens de Nederlandse CAO Bouwnijverheid en conform de Arbeidstijdenwet.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels