nieuws

Betere verbinding Houten – Bunnik

infra

Betere verbinding Houten – Bunnik

De parallelweg tussen Houten en Bunnik wordt opgewaardeerd. Daardoor kunnen auto’s gemakkelijker naar het oosten rijden. Met als gevolg dat de N410 tussen beide plaatsen in de toekomst alleen nog maar zal worden gebruikt door mensen die in een van die gemeenten werken.

De gemeenten Houten en Bunnik en de provincie Utrecht hebben hiertoe besloten in overleg met omwonenden van beide wegen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er geen nieuwe ontsluitingsweg zou komen en dat de N410 vrijliggende fietspaden zou krijgen. Dit stuitte op protest van omwonenden. Zij maakten zich zorgen over de veiligheid op de weg en kwamen toen met alternatieve voorstellen. De provincie nam die over en werkt ze in overleg met de betrokken gemeenten verder uit.

Reageer op dit artikel