nieuws

Waterveiligheid in geding door snelle stijging van de zeespiegel

infra Premium

Waterveiligheid in geding door snelle stijging van de zeespiegel

Een snelle stijging van de zeespiegel leidt tot ernstige problemen voor de Nederlandse kust. In dat geval zal de kust nog voor 2050 over een lengte van 40 kilometer niet langer voldoen aan de veiligheisnorm.

Bovendien zullen recente kustversterkingen, zoals de zogeheten zwakke schakels, halverwege deze eeuw opnieuw moeten worden aangepakt. Dat blijkt uit de Nationale Visie Kust, ‘Kompas voor de Kust’, van het ministerie van infrastructuur en milieu. 

Veertien locaties waarvan wordt verwacht dat ze onder de huidige omstandigheden pas na 2050 moeten worden aangepast, zullen in geval van een snelle stijging van de zeespiegel voor die tijd al in de knel komen. Bovendien zal in dat geval over de gehele kust het aantal dubieuze plekken verdubbelen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel