nieuws

Toekomstbeeld Eemsdelta vastgesteld

infra Premium

Toekomstbeeld Eemsdelta vastgesteld

De komende jaren moet fors geïnvesteerd worden in de Eemsdelta. Dat blijkt uit de Ontwikkelingsvisie die de provincie heeft gemaakt.

In de langere termijnvisie is het laveren tussen economie en ecologie en tussen een krimpende bevolking en een groeiende economie. De provincie, in samenspraak met de gemeenten in de regio, heeft als beeld in 2030 een gebied waar een nieuw evenwicht in de bevolkingsontwikkeling is ontstaan. Ook is de economie 40 procent groener en kennisintensiever en innovatiever dan in 2012, is de toegevoegde waarde met 50 procent omhoog gegaan en de werkgelegenheid met 20 procent.

Daarnaast moet de bereikbaarheid moet beter. Zo is de N33 verdubbeld tot Appingedam, de spoorlijn Groningen-Roodeschool voor personenvervoer doorgetrokken naar Eemshaven, de vaarweg Lemmer-Delfzijl geschikt voor klasse Va-schepen en de zeesluis in Delfzijl vernieuwd.

Reageer op dit artikel