nieuws

Strijp S snijdt in parkeerkosten

infra Premium

Strijp S snijdt in parkeerkosten

Elf partijen die betrokken zijn bij de herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven vormen een samenwerkingsverband dat gaat zorgen voor parkeervoorzieningen.

Dit is nodig omdat projecten nu vastlopen doordat de hoge kosten van het voorgeschreven ondergronds parkeren niet worden terugverdiend. In plaats van ieder voor zich ondergronds parkeerruimte te laten realiseren, zorgt het samenwerkingsverband voor gezamenlijk naar behoefte te gebruiken modulaire garages bovengronds.

Deze bouwvorm scheelt 50 procent in de kosten per plaats. Bovendien zijn minder plaatsen nodig door dubbel gebruik (overdag voor personeel van bedrijven, ‘s nachts voor bewoners). Met de gemeente is verder afgesproken dat pas aan de officiële parkeernorm hoeft te worden voldaan zodra alle plaatsen echt nodig zijn. Een stimulans om stevig in te zetten op alternatieve mobiliteit.

 

 Impressie van Vissers & Roelands architecten & ingenieurs van de toekomstige modulaire parkeergarage op Strijp S.

Reageer op dit artikel