nieuws

Streetview op de graafmachine

infra Premium

Graafschade aan kabels en leidingen kan worden voorkomen door kraanmachinisten in hun cabine met Google Streetview alle ondergrondse infrastructuur te laten zien. De firma Ecoflight uit Marknesse biedt die mogelijkheid met haar nieuwe applicatie KlicGIS. KlicGIS bewerkt gegevens van het Kadaster zodanig dat ze in Google ­Earth ingelezen kunnen worden en met Streetview zichtbaar gemaakt. […]

Graafschade aan kabels en leidingen kan worden voorkomen door kraanmachinisten in hun cabine met Google Streetview alle ondergrondse infrastructuur te laten zien. De firma Ecoflight uit Marknesse biedt die mogelijkheid met haar nieuwe applicatie KlicGIS. KlicGIS bewerkt gegevens van het Kadaster zodanig dat ze in Google ­Earth ingelezen kunnen worden en met Streetview zichtbaar gemaakt. Als de graafkraan is gekoppeld aan een nauwkeurige gps-ontvanger valt het beeld op de monitor zelfs geheel samen met het beeld door de ruit van de besturingscabine. Het systeem voorkomt volgens Ecoflight eindeloos gezeul met onhandig grote bouwtekeningen en complete ordners op de bouwplaats.

> pagina 9: geen leiding ontsnapt aan aandacht google earth

Reageer op dit artikel