nieuws

Rotterdamse Warmteweg wint No-Dig Award

infra Premium

Rotterdamse Warmteweg wint No-Dig Award

De Nieuwe Warmteweg Rotterdam heeft de NSTT No-Dig Award 2013 gewonnen. Het is een project van het Warmtebedrijf Rotterdam en Visser & Smit Hanab.

Visser & Smit Hanab legt voor het Warmtebedrijf Rotterdam een 26 kilometer lang warmtenet aan. Dit werk bestaat uit onder meer twee langgestuurde boringen van elk 1500 meter: één onder Katendrecht en één vlak langs Hotel New York. Om de risico’s voor de fundering van het hotel zoveel mogelijk te beperken, zijn de boringen vanaf beide zijden van het tracé uitgevoerd. De boringen ontmoeten elkaar in het midden. De dubbelwandige stalen leidingen zijn in twee delen over het water aangevoerd en in de haven aan elkaar verbonden om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Het werk benadrukt volgens de jury op positieve wijze de rol van sleufloze technieken in het steeds intensiever gebruik van de ondergrond in de stedelijke omgeving.

Het toevoegen van nieuwe functies aan de ondergrond zoals het transporteren van warmte uit het havengebied naar de gebruikers in de stad kan met beperkte overlast worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel