nieuws

‘Roestend ijzer’ schoont bodem Schiedam

infra Premium

‘Roestend ijzer’ schoont bodem Schiedam

IJzergranulaat breekt gechloreerde oplosmiddelen op de locatie van een vroegere wasserij in Schiedam in een half jaar af tot stoffen die van nature in de bodem voorkomen. Het ijzergranulaat heet officieel ‘nulwaardig ijzer’. Het wordt door middel van de soilmixtechniek gemengd door de bodem in de binnenstad van Schiedam.

Technieken als ontgraving en biologische reiniging konden vanwege de specifieke nadelen niet worden gebruikt voor het saneren van het ruim 1200 vierkante meter grote terrein aan de Westmolenstraat/Elzensteeg. In Schiedam wordt een locatie van 100 vierkante meter over een diepte van 10 meter onder handen genomen. De boorgaten zijn door middel van gps-coördinaten bepaald. De ‘methode Schiedam’ kan wat projectleider Steven Boogert van Arcadis betreft overal in Nederland in vergelijkbare bodems worden herhaald.

Reageer op dit artikel