nieuws

Provincies moeten zich nu al voorbereiden op de nieuwe geluidwet

infra Premium

Provincies moeten zich nu al voorbereiden op de nieuwe geluidwet

Provincies moeten nu al hard aan de slag met de nieuwe geluidwet. Dat zegt DGMR in een onderzoek naar de gevolgen van de wet voor provincies in opdracht van het Interprovinciaal overleg.

Volgens de nieuwe wet moeten er geluidproductieplafonds (GPP’s) vastgesteld worden langs provinciale wegen en regionale bedrijventerreinen. Daarvoor is het nodig dat er eenduidige geluidmodellen zijn. Die ontbreken nog omdat de gegevens per provincie verschillen. Zo weet een aantal provincies niet eens hoeveel geluidschermen er zijn en waar ze precies staan. Toch een essentieel gegeven als de geluidbelasting van woningen langs wegen berekend moet worden.

Reageer op dit artikel