nieuws

Problemen na ongeluk illustreren gemis IJzeren Rijn

infra

Problemen na ongeluk illustreren gemis IJzeren Rijn

De spoorblokkade als gevolg van het treinongeluk deze week bij Remersdaal maakt volgens het Antwerpse havenbedrijf temeer duidelijk hoe noodzakelijk een nieuwe, tweede verbinding tussen Antwerpen en Duitsland is. Reden het pleidooi voor de IJzeren Rijn kracht bij te zetten.

Het tracé ten zuiden van Maastricht, waarover dagelijks 100 tot 150 volle goederentreinen richting Duitsland moeten, is ook los van het ontbreken van alternatieven niet optimaal om een groot deel van de klandizie in het Ruhrgebied te bereiken, onderstreept woordvoerster Annik Dirkx van het havenbedrijf. “Vanaf Antwerpen is deze verbinding 211 kilometer lang. Via de IJzeren Rijn bereik je na 162 kilometer hetzelfde punt.”

Reageer op dit artikel