nieuws

Noord-Holland klaar voor laatste zwakke schakelproject

infra Premium

Noord-Holland klaar voor laatste zwakke schakelproject

Een breed zandstrand, nieuwe duinen, het aanbrengen van elastocoast op vijftien extra landhoofden, zodat mosselen zich er beter aan kunnen hechten: het provinciebestuur van Noord-Holland heeft het projectplan kustversterking Zwakke Schakels goedgekeurd met alle bijbehorende documenten en vergunningen.

De uitvoering van de versterking van de laatste Zwakke Schakel van de Noordzeekust, de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, is daarmee een belangrijke stap dichterbij. De gelukkige aannemer die de klus mag uitvoeren wordt eind dit jaar bekend gemaakt. Het project moet in 2015 zijn afgerond. Met de nieuwe kust  wordt de provincie Noord-Holland bijna 500 voetbalvelden groter en is het achterland de komende 50 jaar weer beschermd tegen overstromingen van de Noordzee. Het project is een opdracht van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat.  

Reageer op dit artikel