nieuws

‘Illegaal graven kan ernstige gevolgen hebben’

infra Premium

‘Illegaal graven kan ernstige gevolgen hebben’

Het waterschap Aa en Maas heeft de afgelopen weken meerdere illegale werkzaamheden aangetroffen in en op de Maasdijk en andere dijken.

Het betreft overtredingen zoals het graven van sleuven voor leidingen, het beschadigen van de grasmat door vee en het bouwen van schuurtjes. Tijdens het stormseizoen, tussen 1 oktober en 1 april, zijn alle werkzaamheden verboden op of aan dijken, tenzij er een vergunning is afgegeven. Aan weerszijden van de dijk geldt een beschermingszone van 50 meter.

Illegale activiteiten kunnen volgens Ernest de Groot, lid van het dagelijkse bestuur van het Brabantse waterschap, de veiligheid van omwonenden op het spel zetten. “Natuurlijk zorgen wij voor veilige dijken die op orde zijn, maar het illegaal graven in een klein deel van de dijk kan zeer ernstige gevolgen hebben.”

Reageer op dit artikel