nieuws

“Gevaarlijke buisleiding blijft bijten met bouwplan”

infra Premium

“Gevaarlijke buisleiding blijft bijten met bouwplan”

Gemeenten krijgen te veel tijd om op zoek te gaan naar alternatieve tracés voor gevaarlijke buisleidingen. Dat vindt Frans Driessen, directeur van de Vereniging van Leidingeigenaren in Nederland (Velin).

Minister Schultz (infrastructuur) heeft duizenden hectaren land gereserveerd voor toekomstige buisleidingen. Buisleidingbeheerders zijn daar blij mee omdat gemeenten rekening moeten houden met deze ruimtelijke claim. Om bouwplannen te redden mogen gemeenten echter binnen een strook van 250 meter, in lengte van jaren op zoek gaan naar een ander tracé. Driessen vreest kapitaalvernietiging en pleit voor duidelijkheid. Hij dringt aan op een zoektermijn van maximaal 5 jaar. De Tweede Kamer vergadert vanmiddag over het besluit van Schultz.

Reageer op dit artikel