nieuws

‘Fietsvoorzieningen renderen vaak’

infra

Investeren in fietsvoorzieningen pakt vrijwel altijd positief uit, melden de organisatoren van het Nationaal Fietscongres 2013 dat op 21 november plaatsvindt in Helmond.

Onderzoek leert volgens de organisatie dat betere fietsvoorzieningen mensen stimuleren om voor het woon/werk-verkeer minder vaak de auto te nemen. Zo zou de reistijd van alle weggebruikers verbeteren. Een werkgroep van CROW vat de bijzonderheden waaraan zulke fietsvoorzieningen moeten voldoen samen in een ‘inspiratieboek’. De samenstellers kozen bewust om geen ontwerprichtlijn uit te brengen om te voorkomen dat het een keurslijf zou worden zonder veel ruimte voor een eigen inbreng. De inhoud van het boek bestaat uit ervaringen die eerder zijn opgedaan met projecten voor snelle fietsrouteprojecten. Die zijn met medefinanciering van het Rijk op diverse plaatsen gepland en soms reeds uitgevoerd. De bijzonderheden worden op het Nationaal Fietscongres besproken.

Reageer op dit artikel