nieuws

EU zoekt alternatieve financiering voor wegen

infra Premium

EU zoekt alternatieve financiering voor wegen

Een alternatieve financiering voor aanleg en onderhoud van wegen kan het beste komen uit een kilometerheffing. De Europese Commissie komt binnenkort met voorstellen.

De Commissie zoekt al geruime tijd naar mogelijkheden om meer grip te krijgen op betalingssystemen voor het gebruik van wegen. Momenteel kennen zeven landen evenzoveel verschillende systemen met het eurovignet, naast uiteraard landen die tolwegen kennen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

Daarnaast weet de Commissie ook dat er hoe langer hoe minder geld gestoken wordt in wegen, zowel in aanleg als in onderhoud. Die twee combineren, kan de oplossing zijn voor het gebrek aan fondsen voor de wegen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel