nieuws

Brochure helpt ontwerpers van betonnen bushaltes op weg

infra Premium

Brochure helpt ontwerpers van betonnen bushaltes op weg

Bushaltes moeten soms forse krachten kunnen weerstaan. Speciaal voor de aanleg van betonnen bushaltes brengt het Cement&BetonCentrum uit Den Bosch onder de noemer ‘Halteren in beton’ een brochure uit met onder meer rekenvoorbeelden.

Dat gebeurt op de Betonwegendag die op 10 oktober plaatsvindt in Den Bosch. Het programma reserveert ruimte voor onder meer een workshop over betonnen bushaltes voor het openbaar vervoer. In die bijeenkomst komen bijvoorbeeld de krachten aan de orde die de bussen met hun aslasten uitoefenen op de betonnen plaat die de halte vormt. ‘Halteren in beton’ geeft aanwijzingen voor het dimensioneren van haltes en doet suggesties voor al dan niet gewapende uitvoeringen.

Reageer op dit artikel