nieuws

Tunnel eerder klaar

infra Premium

Tunnel eerder klaar

In Maastricht zet Avenue2, een consortium van Strukton en Ballast Nedam, meer materieel en mankracht in om de betonnen ruwbouw van de Koning Willem-Alexandertunnel een half jaar eerder klaar te hebben.

Dat betekent niet dat de tunnel eerder opengaat. De opening blijft gepland op eind 2016. Door veel werk naar voren te halen, wordt extra tijdwinst geboekt. Tot nog toe was er geen buffer die tegenslagen in de bouw kon opvangen. Door het werk te versnellen, wordt die buffer gecreëerd.

Het laatste half jaar voor de opening wordt gebruikt voor de tweede en complexe fase: de inbouw van installaties, het testen ervan en oefenen ermee. Momenteel werken vijfhonderd mensen aan de tunnel, het versnellen van de bouw betekent extra werk voor 150 mensen. De tunnel wordt de eerste dubbellaagstunnel in Europa die geschikt is voor personenauto’s én vrachtwagens. Op de foto een lasser aan het werk in de onderste tunnelbuis.

Reageer op dit artikel