nieuws

Miljoenenprojecten moeten af in 2018

infra

Miljoenenprojecten moeten af in 2018

Maastricht houdt vast aan de deadline van enkele grootschalige miljoenen verslindende bouwprojecten. Die moeten voor 2018 klaar zijn. 2018 is het jaar waarin Maastricht gehoopt had Culturele Hoofdstad te worden.

Nu het feest niet door gaat en Leeuwarden met de eer ging strijken, houdt Maastricht desondanks aan de oorspronkelijke deadline vast. Het gaat volgens een woordvoerder van de gemeente immers om een langjarig investeringsprogramma, waarvan niet wordt afgeweken.

In de planning kwam het goed uit dat al deze projecten zouden zijn opgeleverd voor 2018. Het gaat daarbij om onder meer het verleggen van de Noorderbrug, het verbouwen van de Timmerfabriek tot kunst- en cultuurcentrum, een aantal grote groenprojecten, de aanleg van een tramlijn naar Hasselt en bouwprojecten in het Belvédèregebied (het gebied rond de oude fabriek van Sphinx, onder meer de bouw van 177 woningen).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels