nieuws

Glimmende kappen

infra

Glimmende kappen

Twee aan twee werken medewerkers van AB Cleaning uit Heteren aan de reiniging van de perronkappen op station Arnhem Centraal. De grotendeels glazen kappen krijgen zowel aan de boven- als aan de onderzijde een flinke poetsbeurt.

AB Cleaning heeft samen met opdrachtgevers NS en ProRail een plan van aanpak voor de klus gemaakt. Naast de kwaliteit van het eindresultaat is daarbij ook gekeken naar de veiligheid van de uitvoerders en de veiligheid van de reizigers tijdens de werkzaamheden. De medewerkers van AB Cleaning zijn opgeleid om te werken bij het spoor.

De golvende perronkappen op het Arnhemse station zijn in 2010 en 2011 gebouwd naar het ontwerp van architect Ben van Berkel. Er wordt al jaren gewerkt aan een metamorfose van het hele stationsgebied. Over vijf weken is de schoonmaakklus geklaard en glimmen de kappen weer als nieuw. Volgens de planning worden de perronkappen eens per jaar gereinigd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels