nieuws

Galecopperbrug versterkt en verhoogd

infra

Galecopperbrug versterkt en verhoogd

Voor het eerst zijn komend weekend werkzaamheden zichtbaar aan de Galecopperbrug. De brug in de A12 heeft te maken met vermoeiingsverschijnselen in het rijdek en wordt gerenoveerd.

Voor 80 miljoen pakt de combinatie Galecom (KWS Infra samen met Mercon, Hollandia en CT-de Boer) de brug komende twee jaar gefaseerd aan. Komende twee weekeinden worden damwanden van 25 meter in de landhoofden geplaatst. Deze damwanden zorgen ervoor dat de grond de verzwaarde en verhoogde brug straks goed kan dragen. Vanaf volgend jaar krijgt de brug stap voor stap een nieuw rijdek van hoge sterkte beton. Grote stalen balken (voorspanliggers) in de brug moeten zorgen voor extra draagkracht. Ook wordt de brug opgevijzeld zodat scheepvaart er makkelijker onderdoor kan.

Reageer op dit artikel