nieuws

Flevoland pakt na 27 jaar infrastructuur aan

infra

Flevoland pakt na 27 jaar infrastructuur aan

De provincie Flevoland moet 66 miljoen euro vinden voor het onderhoud en vervanging van de infrastructuur voor de komende 10 jaar. Dat geld is er nog niet.

Momenteel onderzoekt ze de omvang van de vervangingsproblematiek. De provincie is eigenaar en beheerder van 540 kilometer autoweg, 370 kilometer fietspad, 100 bruggen en viaducten, 170 kilometer vaarweg met alle bijbehorende rotondes, lichtmasten, verkeerregelinstallaties, sluizen, bomen en wegberm.

De geschatte waarde bedraagt zo’n 1 miljard euro. De meeste infrastructuur is aangelegd toen de provincie aan de zee werd onttrokken, tussen 1950 en 1970. Nu, ruim 50 jaar later, zijn veel delen aan groot onderhoud of vervanging toe.

Reageer op dit artikel