nieuws

Dutch Docklands wil drijvende steden aanleggen in VS

infra

Dutch Docklands wil drijvende steden aanleggen in VS

Dutch Docklands, bekend van de plannen voor een drijvende golfbaan bij de Malediven, richt zich nu op de kusten bij Miami en New York. Daar wil het bedrijf complete drijvende steden bouwen. In een interview met het AD zegt Paul van de Camp van het bedrijf dit jaar de eerste contracten te ondertekenen.

Dutch Docklands begint ‘klein’, vertelt Van de Camp. ‘We hebben bij Miami net een meer van 75 hectare gekocht waar we zestien privé-eilanden willen aanleggen ter waarde van 200 miljoen dollar.’ Het Nederlandse bedrijf heeft niet alleen zijn oog laten vallen op de kustregio van Miami, maar heeft zich ook gemeld in wereldstad New York en de staat New Jersey om daar drijvende eilanden te gaan bouwen.

De ondernemer is niet de enige Nederlander die in de VS munt wil slaan uit de stijgende zeespiegel. Vandaag trappen minister Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) en haar Amerikaanse ambtsgenoot Shaun Donovan een tweedaagse conferentie in New York af, die gaat over kustbescherming. 

Lees meer op de site van de Architect

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels