nieuws

Deltares buigt zich over waterplan voor Myanmar

infra

Deltares is begonnen met het verzamelen van kennis en data die nodig zijn voor een integraal waterbeheerplan voor Myanmar. Tijdens het bewind van de militaire junta is het waterbeheer in het Zuid-Oost Aziatische land decennialang verwaarloosd.

Een integrale aanpak van het waterbeheer is volgens regiomanager Tjitte Nauta van Deltares hard nodig. Hij nam het afgelopen jaar zes keer deel aan een missie naar het Zuid-Oost Aziatische land. Problemen doen zich volgens Nauta voor zowel op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit of waterbeschikbaarheid. Aan de ene kant wordt Myanmar regelmatig getroffen door tropische cyclonen en overstromingen tijdens moessons die veel slachtoffers maken. Aan de andere kant regent het in het centrum van het land extreem weinig waardoor het erg droog is. Door toenemende industriële activiteit en ongezuiverde lozingen neemt de waterkwaliteit ook nog sterk af. Deltares doet aanbevelingen om een kennisinfrastructuur op te zetten in het land en maakt een opzet voor rekenmodellen om scenario’s voor het beheer van kustzones en rivieren door te rekenen.

Reageer op dit artikel