nieuws

Brug keert terug

infra Premium

Brug keert terug

Vanaf molen De Kameel in Schiedam kijken belangstellenden toe hoe het onderstel van de Proveniersbrug op zijn plaats wordt gehesen. De 25 meter brede en 13 meter lange staalconstructie werd vervaardigd door Hollandia in Krimpen aan den IJssel.

De brug over de Schie zou eerst op locatie worden gerenoveerd, maar het onderstel bleek in dermate slechte staat dat het in zijn geheel moest worden vervangen. Het retourtransport over water was zorgvuldig uitgekiend. Met het oog op de smalle doorvaart door de sluizen paste alleen het onderstel rechtop in het ruim van een binnenschip. Dwarsliggers, brugdek en reling zullen daarom ter plaatse worden gemonteerd.

Hoofdaannemer Van der Made uit Zevenbergen verwacht dat het werk gereed is in de derde week van oktober. De Proveniersbrug werd gebouwd in 1962 en ligt in de ’s Gravelandseweg, die het stadscentrum verbindt met de A20 en de noordelijk gelegen woonwijken.

Reageer op dit artikel