nieuws

Afzinken stalen aquaductbak A4 begint woensdag

infra

Afzinken stalen aquaductbak A4 begint woensdag

De verbreding van de A4 bij Leiderdorp staat vanaf woensdag in het teken van de tweede aquaductbak in de Oude Rijn.

Het afzinkproces duurt ruim drie weken en begint met het verplaatsen van het 440 tons stalen aquaduct richting Oude Rijn. De werkzaamheden voor het 1400 meter lange aquaduct begint 4 september en eindigt met het daadwerkelijke afzinken op 27 september.

De bouwmethode en een stalen bak in plaats van een betonnen constructie maken dit aquaduct uniek. Vanaf 2002 werkt de Combinatie A4 (Van Oord Nederland, BAM Wegen, BAM Civiel, BAM Infratechniek) aan verbreding van de snelweg naar twee keer drie rijstroken. Met het werk is in totaal 580 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel