nieuws

Ackermans & van Haaren baas Deme

infra Premium

Ackermans & van Haaren baas Deme

Ackermans & van Haaren heeft een buitenkans benut om de volledige controle te krijgen over Deme. Dat gebeurt door een ingewikkelde aandelentransactie met Vinci waarbij Ackermans & van Haaren zijn 50-procentsaandeel in Deme onderbrengt in CFE.

Hiertegenover staan nieuw uit te geven aandelen in CFE ter waarde van ongeveer 550 miljoen euro. Het Franse bouwconcern Vinci verkoopt tegelijk de helft van zijn 47-procentaandeel in CFE aan Ackermans & van Haaren voor 135 miljoen euro. Bij elkaar opgeteld verwerft het op deze manier een meerderheidsbelang van ruim 60 procent in CFE. Wettelijk is het dan verplicht ook een bod uit te brengen op de resterende aandelen, maar noodzakelijk is de verwerving daarvan niet, onderstreept de directie.

Vinci blijft in elk geval medeaandeelhouder. Het is Ackermans & van Haaren alleen te doen om het succesvolle Deme, wordt onderstreept. Alle verdere activiteiten van beide concerns gaan in principe gewoon zelfstandig verder.

Reageer op dit artikel