nieuws

Project Bartenbrug breekt wethouder op

infra

Wethouder Ruud Schouten (GroenLinks) van de gemeente Den Bosch is afgetreden. Aanleiding voor zijn vertrek is dat de vervanging van de Bartenbrug door aannemer BAM Civiel duurder uitviel dan begroot en keer op keer vertraging opliep. Schouten maakte zijn vertrek bekend aan het begin van een extra raadsvergadering waarin een debat over de problemen met de bouw van de brug was gepland. Eerder deze week hadden de coalitiepartijen al het vertrouwen in de wethouder opgezegd.

Eind april meldde de gemeente Den Bosch dat de overschrijding door vertraging en aanpassingen in het ontwerp was opgelopen tot 950.000 euro. Daarbovenop heeft de gemeente 400.000 euro moeten uitgeven voor juridische bijstand en een noodbrug. Of die bedragen nog actueel zijn en wanneer de brug gereed is, moet duidelijk worden tijdens een inhoudelijk debat.  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels