nieuws

Hillegom krijgt nieuw recreatiegebied

infra

Hillegom krijgt nieuw recreatiegebied

De Vosse- en Weerlanerpolder binnen de gemeente Hillegom wordt een natuur- en recreatiegebied. Er komen uiteenlopende mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

Inmiddels is de aanvraag voor de benodigde aanlegvergunning klaar. Dat maakt de Zuid-Hollandse gemeente bekend. Bij het inrichten van het gebied worden watergangen verbreed. Verder zullen wandel-, fiets- en ruiterpaden worden aangelegd.

Het toekomstige natuurgebied bestaat vooralsnog vooral uit agrarische grond. Beroepschriften tegen de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. Daarom zijn de gemeente Hillegom en de Dienst Landelijk Gebied bezig met de ontwikkeling van het terrein. De financiering komt voor rekening van onder meer Europa en de provincies Zuid- en Noord-Holland.

Reageer op dit artikel