nieuws

Droogteproblematiek maakt samenwerking noodzakelijk

infra

Droogteproblematiek maakt samenwerking noodzakelijk

Problemen met droogte verminderen. Dat is het doel van een samenwerkingsproject van waterschap Regge en Dinkel en tien Europese organisaties.

De samenwerking gebeurt binnen het project ‘Benefit of governance in drought adaptation (DROP)’. De samenwerking moet ertoe leiden dat gebieden in Noordwest Europa beter bestand worden tegen droogteperiodes en tekorten aan water. Hiertoe moeten structurele oplossingen worden bedacht binnen het watersysteem. Door kennis en ervaringen uit te wisselen met andere waterschappen en kennisinstituten moeten meer efficiënte oplossingen worden bedacht.

Op dit moment zorgen hitte en gebrek aan regen voor dalende waterstanden in beken en rivieren binnen het beheergebied van het waterschap. Daarom probeert de organisatie water zo lang mogelijk vast te houden in wateropvanggebieden. Ook wordt extra water uit het Twentekanaal gepompt.

Reageer op dit artikel