nieuws

BAM moderniseert Groninger bruggen

infra

BAM moderniseert Groninger bruggen

BAM moderniseert voor de gemeente Groningen zes bruggen over het Noord-Willemskanaal. Voor de jaarwisseling zullen de bruggen op afstand bediend kunnen worden vanuit het gemeentelijke havenkantoor in de Oosterhaven.

Tot op heden openen de brugwachters op locatie de bruggen jaarlijks een keer of tweeduizend. Groningen telt in en rond de stad 72 beweegbare bruggen, waarvan acht op afstand te bedienen. De opdracht van Groningen wordt uitgevoerd door BAM Infratechniek Mobiliteit. De bruggen krijgen een apparaat met microprocessor (een plc) dat op basis van diverse bronnen de brug aanstuurt. Bij storingen zorgt de plc voor een veilige toestand. De glasvezelkabels van de bruggen naar het havenkantoor zijn al aangelegd.

Reageer op dit artikel