nieuws

ANWB pleit voor nieuwe verbinding Den Haag – Rotterdam

infra

ANWB pleit voor nieuwe verbinding Den Haag – Rotterdam

Knooppunt Gouwe in de regio Den Haag – Rotterdam moet een nieuwe verbinding krijgen zodat het verkeer vanaf de A20 direct naar Den Haag kan en vanuit deze stad direct naar Rotterdam.

Dat stelt de ANWB. Volgens de organisatie kunnen hierdoor files op de A13 en de A4 tussen Den Haag en Rotterdam worden voorkomen. De ANWB pleit eveneens voor het verbeteren van de N470 tussen Delft en Zoetermeer. Hierdoor kan deze route een belangrijkere rol gaan spelen als het verkeer tussen Rotterdam en Den Haag vastloopt. “Ook een opwaardering van de veilingroute door het Westland helpt bij het ontlasten van het wegennet bij stremmingen tussen Rotterdam en Den Haag”, stelt de ANWB.

Verder is de organisatie voorstander van de aanleg van nieuwe park en ride (P&R) stations in de regio. Het Forepark leent zich daar goed voor.

Reageer op dit artikel