nieuws

Aanbesteding Oosterweelverbinding moet opnieuw

infra

Aanbesteding Oosterweelverbinding moet opnieuw

De Scheldetunnel en het laatste deel van de Grote Ring van Antwerpen moeten opnieuw aanbesteed worden.

Dat zegt Europees Commissaris Michel Barnier (interne markt). Deze werken maken deel uit van het miljardenverslindende Oosterweelproject, dat de Ring rond Antwerpen volledig moet maken in een bijdrage om het al jaren slepende Antwerpse mobiliteitsprobleem op te lossen.

Volgens Barnier moet de Vlaamse regering zich in deze kwestie houden aan de wet en zich niet verschuilen achter het argument dat Europa een remmende factor zou betekenen. Dat was een regelrechte aanval op de Vlaamse minister-president Kris Peeters die had beweerd dat het in dit dossier wachten op Europa was. Volgens de Europese Commissie werden de oorspronkelijke plannen voor de Oosterweelverbinding daardoor fundamenteel gewijzigd en grotendeels vervangen, zodat een nieuwe aanbesteding onvermijdelijk werd.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de Oosterweelverbinding

Reageer op dit artikel