nieuws

Aanbesteding aanleiding tot ‘gaten in de Oosterscheldedam’

infra

Aanbesteding aanleiding tot ‘gaten in de Oosterscheldedam’

In het najaar laat Rijkswaterstaat ontgrondingskuilen bij de Oosterscheldedam vullen. Het werk verscheen op de Aanbestedingskalender. Dat leidde tot een verhaal over gevaarlijke ‘gaten in de dam’ in De Telegraaf van vandaag.

 


Jaap Folkerts, voorlichter bij Rijkswaterstaat: “Het gaat niet om gaten in de dam, maar om kuilen in de zeebodem op zo’n 600 meter afstand van de Oosterscheldedam. Er liggen matten op de bodem van de kering tot zo’n 500 meter. De kuilen ontstaan door ontgronding door de stroming van het zeewater. Ze zijn zo’n 50 meter diep en 100 meter breed. Ze moeten regelmatig gevuld worden, omdat de matten anders gevaar zouden lopen. Voor het najaar staat een grote stortingsactie op het programma, die openbaar wordt aanbesteding. De Telegraaf heeft het op de Aanbestedingskalender zien staan.” Het gaat om regulier onderhoud. De Oosterscheldedam loopt dus geen gevaar.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels