nieuws

Uitbreiding 
gasrotonde

infra Premium

Uitbreiding 
gasrotonde

Bij Badhoevedorp is aannemersbedrijf A.Hak bezig met het lassen en plaatsen van gasleidingen. De buizen zijn 18 meter lang en hebben een doorsnede van 1,22 meter.

Opdrachtgever is de Gasunie, het bedrijf dat circa 12.500 kilometer gastransportleiding in de Nederlandse ondergrond in eigendom heeft. Cees Hut, manager assets: “We leggen een leiding van 90 kilometer van Beverwijk naar Wijngaarden om ervoor te zorgen dat er voldoende transportcapaciteit beschikbaar is voor de aanvoer van aardgas.”

Het gastransportnet is te vergelijken met een rotonde, met het IJsselmeer als middelpunt. De capaciteit aan de westkant van die rotonde is beperkt: deze zijde is een flessenhals waar gas soms moeilijk zijn weg kan vinden. Dat kan leiden tot opstoppingen. Hut: “De uitbreiding is een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van de gasrotonde, waardoor in Nederland gas van en naar alle richtingen kan blijven stromen.” De leiding wordt op 1 oktober 2014 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel