nieuws

Metrodrama in drie aktes

infra Premium

Verziekte verhoudingen, geruzie over de scope en claims over en weer. Het waren niet de ideale omstandigheden om de projectplanning van de Oostlijn strak te houden.

Het is sowieso niet simpel om in hartje Amsterdam een 35 jaar oude metrobuis volledig op te knappen. Het liep dan ook gruwelijk mis. De lijn tussen Amsterdam CS en Amstel is deze zomer weer zes weken buiten gebruik. “Dit keer is echt de laatste keer”, bezweert projectleider Felix Paleari van de gemeente.

De renovatie van de Oostlijn is Amsterdams tweede zorgenproject. Na de Noord-Zuidlijn is de bestaande metrolijn het grootste OV-project van de stad, waarbij de uitvoering aanvankelijk eveneens werd gedomineerd door wantrouwen, tegenvallers en budgetoverschrijdingen.

Reageer op dit artikel