nieuws

Bypass Waalbrug

infra

Bypass Waalbrug

Om de bouw van de verlengde Waalbrug bij Nijmegen mogelijk te maken, legt bouwcombinatie Dura Vermeer/Ploegam een omleiding aan voor het verkeer. Eind deze maand wordt de bypass in gebruik genomen.

De werkzaamheden aan de brug maken deel uit van het project Ruimte voor de Waal, waarin naast een dijkverlegging ook de aanleg van een nevengeul en het stadseiland Veur-Lent is opgenomen. De verlengde Waalbrug overspant straks de nieuwe nevengeul aan de noordzijde van de rivier. Voor de realisatie van de bypass is een deel van de monumentale Waalbrug gedemonteerd en is een tafelconstructie opgebouwd die plaats biedt aan de aansluiting van de tijdelijke weg op de brug. De tijdelijke weg biedt ruimte aan twee keer twee rijbanen, een busbaan, een fietspad en op- en afritten. De verlengde Waalbrug moet in 2015 klaar zijn.

Reageer op dit artikel