nieuws

Brug zonder hobbels

infra Premium

Brug zonder hobbels

Automobilisten kunnen straks zonder enige hobbel de nieuwe stadsbrug van Nijmegen passeren. De asfaltdeklaag loopt ononderbroken door en alle bewegingen van het kunstwerk worden daaronder opgevangen door een integraalvoeg.

De stootplaat, die voor een soepele overgang zorgt van aardebaan naar kunstwerk is bij de integraalvoeg verankerd aan het kunstwerk. Alle bewegingen van de brug onder invloed van de temperatuur manifesteren zich dus aan het vrije einde van de stootplaat. Daar bevindt de stootplaat zich al wat dieper onder het wegdek.

Daaroverheen heeft BAM Wegen een uitgekiend pakket neergelegd van heel flexibel asfalt, afgewisseld met wapeningsnetten van glasvezel. Die overbruggen volgens de aannemer moeiteloos de 2,5 centimeter werking die de brugconstructie maakt onder invloed van de dagelijkse temperatuurschommelingen.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de integraalvoeg van BAM Wegen

Reageer op dit artikel