nieuws

‘Bij techniekonderwijs bleven kansen liggen’

infra

‘Bij techniekonderwijs bleven kansen liggen’

De topsector water heeft de komende zeven jaar veertigduizend vacatures. Ondanks de hoge werkloosheid zijn die moeilijk te vervullen.

Minister Henk Kamp (economische zaken) vindt dat de mogelijkheden van techniek meer onder de aandacht moet worden gebracht bij jongeren en hun ouders. “Jongeren die voor techniek kiezen zijn de komende jaren hard nodig”, betoogt de minister tijdens een bezoek aan maritiem dienstverlener Boskalis Westminster in Papendrecht.

Er is in het verleden te weinig gedaan om techniek onder de aandacht te brengen bij jonge mensen. “We hebben op dat punt kansen laten liggen en dat is een groot schandaal”, zegt hij. Meer belangstelling voor een baan in de techniek is niet alleen goed voor de sector, maar voor Nederland in zijn totaliteit, legt hij uit. “Ik hoor van ondernemers dat ze meer opdrachten zouden kunnen binnenhalen mits ze over voldoende personeel beschikten. Het is daarom van het grootste belang dat jonge mensen zich gaan interesseren voor een opleiding en een beroep in de techniek.”

Reageer op dit artikel