nieuws

Beleggingsresultaat helpt bpf Waterbouw

infra

Het bedrijfstakpensioenfonds (bpf) Waterbouw heeft dankzij een uitstekend rendement vorig jaar (12,3 procent) zijn dekkingsgraad weer boven het wettelijk minimaal vereiste niveau zien komen, blijkt uit het jaarverslag.

Gunstige koersontwikkelingen op aandelenbeurzen hielpen daarbij. Snelle veranderingen in beleggingsresultaten kunnen leiden tot meevallers zoals vorig jaar, maar evengoed tot tegenvallers. Reden voor pensioenfondsen zich niet te snel rijk te rekenen. Voor bpf Waterbouw kwam de dekkingsgraad eind 2012 uit op 104,4 procent. Het hoeft daarom dit jaar niet te korten op pensioenaanspraken. De financiële situatie van het fonds is nog wel zodanig dat het bestuur geen ruimte ziet voor een indexering daarvan.

Reageer op dit artikel