nieuws

Voltooiing ring Antwerpen zorgt opnieuw voor ophef

infra

Voltooiing ring Antwerpen zorgt opnieuw voor ophef

De Oosterweelverbinding in Antwerpen, die de Grote Ring rond de stad sluitend moet maken, blijft problemen opleveren.

Dit keer ligt de Europese Commissie dwars. Volgens ‘Brussel’ hebben de Vlamingen er een potje van gemaakt door de oorspronkelijke plannen steeds opnieuw ingrijpend te wijzigen. Daardoor klopte er niets meer van de oorspronkelijke aanbesteding. Reden voor de Europese Commissie een nieuwe aanbesteding te eisen.

Dat besluit kan grote gevolgen hebben voor het miljardenproject. Extra vertragingen kan leiden tot oplopende kosten. Bovendien bestaat de kans dat het ingeschakelde bouwconsortium wegens verlies van de opdracht voor de tunnelbouw naar de rechter stapt met een schadeclaim van 500 miljoen euro tegen de Vlaamse regering.

Reageer op dit artikel